Menee menojaan

The Fauna | 01.11.2012 | Rock
4:26

(San. Pekka Ruissalo, säv. Pekka Ruissalo / The Fauna, sov. Heidi Mäensivu / Matias Nummelin / Janne Rantanen / Antti Reunamo / Pekka Ruissalo)

Menee menojaan – näin biisistä tuli biisi

Helmikuu 2010, Tampere. Olen juuri muuttanut Porista Tampereelle, on menossa toinen tai kolmas viikko tamperelaisena. Asetelma on jännä ihmiselle, joka on asunut koko elämänsä yhdellä paikkakunnalla. Ihmiselle, joka on juuri lopettanut päivätyöt, jotka siinä vaiheessa elämää tuntuivat elämää suuremmilta.

Oli aika tehdä opinnot loppuun. Ja oli aika soittaa pianoa. Eräs helmikuinen lauantai Tampereella on sateinen ja harmaa, kaukana perinteisestä talvesta. Siis pianon kimppuun. Koskettimilta löytyy nopeasti muutama erilainen sointukulku ja niiden seuraksi muutama melodia. Ajattelen, että tämä on kasariballadi. Tai yleensä joku mahtiballadi. Joka tapauksessa kyseessä on plagiaatti jostain tunnetusta biisistä.

Biisi saa nimekseen I want you to shine. Kevät kuluu, ja bändi onnistuu kehittämään itselleen hirveän kiireen toukokuuksi sovittujen keikkojen osalta. On syytä tehdä kasapäin demoja, jotta setti täydentyisi. Lähettelen Antille Poriin muutaman biisin. Viimeinen demo on I want you to Shine. Ajattelen, etteivät pojat halua soittaa mitään covereita. Pakko tämä on olla joku kasariballadi.

Antti kuuntelee biisit, skippaa melkein kaikki muut ja kertoo treeneissä että ”se Shine kannattaisi kyllä tehdä”.

Ensiesityksensä biisi saa Bar Kinon keikalla toukokuussa 2010. Siitä lähtien se on osa The Faunan keikkasettiä. Biisi on erilainen ja hieman pidempi kuin muut, mutta tunnelmassa on jotain hirveän viehättävää. Toimii, siis. Ei tämä olekaan plagiaatti, tämä on vain helvetin hyvä biisi helvetin hyvälle bändille. Olen huojentunut.

Keväällä 2011 bändi vaihtaa laulukieltään, ja Shine muuttaa muotoaan. Nimeksi tulee Menee menojaan. Tekstin sävystä tulee piirun verran alkuperäistä synkempi. Se kertoo nyt joko luopumisesta tai luovuttamisesta.
Lokakuussa 2012 Menee menojaan on yhtyeen uunituoreen EP:n nimikkobiisi ja avausraita. Kiitos biisin nykykuosille kuuluu Heidin edeltäjälle, Merville, joka teki osaltaan biisistä huomattavasti enemmän biisin, persoonallisen kokonaisuuden. Heidi on tuonut soppaan omat mausteensa ja taannut osaltaan sen, että biisi kuulostaa isolta - niin kuin sen pitääkin.

Teidän tehtävänne on nyt arvioida, onko laulu mistään kotoisin. Toivottavasti pidätte siitä.

Lokakuussa 2012,
Pekka @ The Fauna

0.00   81 kuuntelua

Kommentit

Haluaisitko kommentoida? Rekisteröidy käyttäjäksi tai kirjaudu sisään

Viimeisimmät kuuntelijat